Lunchmeny V.49
Måndag
Prästostgratinerad kolja med skaldjurssås & kokt potatis
Hjortgryta med grädde, björnbär & svamp serveras med potatispuré
Veckans husman:
Viltköttbullar med gräddsås & potatispuré
Veg: Sojastekt tofu med wasabidipp och stekt ris (vegan)
Tisdag
Halstrad lax med dill & honungsås samt saffranslungad
potatis
Raggmunkar med stekt rimmat sidfläsk och rårörda lingon
Veckans husman: Viltköttbullar med
gräddsås & potatispuré
Veg: Bönrisotto med rostad mandel & svamp (Vegan)
Onsdag
Ugnstekt anjovismarineradsejfilé med brynt smör, gubbröra och
kokt potatis
Kalvrostbiff med skogsbärsreduktion, smörstekt brysselkål och potatisgratäng
Veckans husman: Viltköttbullar
med gräddsås & potatispuré
Veg: Kryddstekta sojafärsbullar med skogsbärsgräddsås (Vegan)
Torsdag
Kräftans sopp &
pannkaksbuffé
Krispstekt fiskfilé med dansk remouladsås, petit pois och kokt potatis
Chili & honungsglaserade revben med kryddsky, rödkål och kokt potatis
Veckans husman: Viltköttbullar med gräddsås & potatispuré
Veg: Tacogratäng (Vegan)
Fredag
Fisk & skaldjursburgare med dill & pepparrotsdipp samt
örtpotatis
Älgfärslimpa med smörstekt svamp & lökkompott, enbärsirap samt potatis
& västerbottenpuré
Veckans husman: Viltköttbullar
med gräddsås & potatispuré
Veg: Bön & linsgryta med tomat & örter