Lunchmeny V.47
Måndag
Fiskgratäng med mascarpone, basilika
och tomat serveras med väterbottenduchesse
Nattstekt ”Tri tip” av kalv med jägarsås och råstekt potatis
Veckans husman: Korv stroganoff med ris
Grönt: Krämig svampragu med bakad tomat (Vegan)
Tisdag
Pocherad kolja med blåmusselsås,
mandelpesto och krämig saffransrisotto
Raggmunkar med rimmat stekt sidfläsk och rårörda lingon
Veckans husman: Korv stroganoff med ris
Grönt: Italienska sojafärsbiff med tomat & basilikasås (Vegan)
Onsdag
Krämig fisk & skaldjursgryta med
smak av apelsin och saffran serveras med kokt potatis
Chorizofylld fläskkarré med rostad vitlöksssås serveras med parmesan och
bacongratinerad potatis
Veckans husman: Korv stroganoff med ris
Grönt: Tortelloni med quinoa & spenat samt duxellecréme (Vegan)
Torsdag
Kräftans sopp & pannkaksbuffé
Lök & pankostekt sejfilé med sauce verte och kokt potatis
Biff stroganoff serveras med saltgurka & rispilaff
Veckans husman: Korv stroganoff med ris
Grönt: Fylld paprika med rostad sötpotatis och sauce verte (Vegan)
Fredag
Ångad fiskfilé med varm skagencréme,
smörstekt svartrot & kokt potatis
Confiterat anklår med apelsinsås, honungsglaserad morot samt potatis &
palsternackspuré
Veckans husman: Korv stroganoff med ris
Grönt: Bratwurst med surkål, senapssky och kokt potatis