Lunchmeny V.46
Måndag
Smörbakad kummelfilé med hummersås, stekt sparris och kokt
potatis
Hjortfrikassé med
kantareller och rotfrukter samt rårörda lingon och potatis &
västerbottenpuré
Veckans husman: Stekt rimmat sidfläsk med löksås och
kokt potatis
Veg: Quornstroganoff
med ris
Tisdag
Friterad torskbiff
med dill & citroncrème, sockerärtor och kokt potatis
Brässerat kycklingbröst med smörad örtbuljong samt risotto milanese
Veckans husman: Stekt rimmat
sidfläsk med löksås och kokt potatis
Veg: Spenat & svamplasagne (Vegan)
Onsdag
Ångad lubbfilé med rostade rödbetor, kapris & brynt smör
serveras med kokt potatis
Schnitzel ”cordon blue” med gräddkokt svamp och råstekt potatis
Veckans husman: Stekt rimmat
sidfläsk med löksås och kokt potatis
Veg: Rödbetsbiffar med
pepparrotssås (Vegan)
Torsdag
Kräftans Sopp &
pannkaksbuffé
Ångad kolja med parmesansås, syltad rödlök och pommes duchesse
Helstekt fläskfilé med vitlökssmör, rödvinssås och stekt potatis
Veckans husman: Stekt rimmat
sidfläsk med löksås och kokt potatis
Veg: Mandel & rödlöksfylld sojafärslimpa med balsamreduktion
Fredag
Sydfransk fisk & skaldjursgryta med aioli och kokt
potatis
Nattbakad ”högrevsbiff” med sojasky, karamelliserad lök och potatisgratäng
Veckans husman: Stekt rimmat
sidfläsk med löksås och kokt potatis
Veg: Quinoa & böngryta med rostad paprika, semitorkad tomat och
aioli